Blog

Pouwer College en MakerSchool

Soms gaat een vraag van een school verder dan het afnemen van een workshop. In het geval van Pouwer College uit Utrecht is dat zo’n geval: want hoe zet je een traject in de eigen school in gang? Na verschillende gesprekken was er op 15 november de eerste dag voor docenten van Pouwer om aan […]

MakerSchool @ DDW – Terugblik

Op 28 oktober waren we bij de presentatie van het project ‘MakerSchool bij de Dutch Design Week. Hieronder een mooi verslag van een van de deelnemende leerlingen:
Vandaag was weer een leuke vrijdag zoals altijd, maar dit keer zat er ook iets bijzonders in het vrijdagpakket. Vandaag ging klas 3F namelijk naar Eindhoven om de Dutch […]

Bezoek UniC aan MakerSchool

Op 1 november bracht een groep docenten van UniC uit Utrecht een bezoek aan MakerSchool. Na aanleiding van het aanvragen van een voucher via het platform Maker Education stond deze middag al een tijd in de planning. De groep bestond uit verschillende docenten van verschillende vakgroepen.

De middag stond vooral in het teken van het gesprek: hoe […]

MakerSchool @ Dutch Design Week

Op 28 oktober is het zo ver: het project ‘MakerSchool’ wordt dan gepresenteerd bij de Dutch Design Week. En daarbij hebben we gekozen voor een eigen, originele aanpak.

Want wie kunnen beter laten zien hoe MakerSchool werkt dan de leerlingen zelf? In een workshop onder leiding van de leerlingen gaan docenten aan de slag met een […]

Bezoek leerlingen UniC aan MakerSchool

Zelf een 3D printer maken is al lastig, maar daar is gelukkig veel informatie over te vinden. Maar wat nu als je zelf filament wil maken, zodat een 3D printer niet ‘nieuwe’ grondstoffen verbruikt, maar juist recycled? 4 Leerlingen van UniC zijn in het kader van een opdracht van school hiermee bezig.

Geïnspireerd door het project […]

MakerSchool @ NFF Workshop – Internationale School Utrecht

In het kader van het Nederlands Film Festival verzorgde MakerSchool een workshop 360 graden video voor leerlingen van verschillende scholen. Gewapend met de Ricoh Theta S worden leerlingen de straat op gestuurd om zelfbedachte filmpjes te maken die ze later met een VR-bril kunnen terugzien.

In de tweede workshop op 29 september was het de beurt […]

MakerSchool @ NFF workshop – De Werkplaats

In het kader van het Nederlands Film Festival verzorgde MakerSchool een workshop 360 graden video voor leerlingen van verschillende scholen. Gewapend met de Ricoh Theta S worden leerlingen de straat op gestuurd om zelfbedachte filmpjes te maken die ze later met een VR-bril kunnen terugzien.

De eerste workshop was met een grote groep van De Werkplaats […]

MakerSchool bij Pre-PATT

Dit jaar werd de bijeenkomst “PATT – Technology Education for 21st Century skills” georganiseerd in samenwerking met de HU en de TU Delft. MakerSchool was uitgenodigd om vanuit het perspectief van docenten te vertellen over de ervaringen op het gebied van nieuwe technologie in het onderwijs. Op 23 augustus vond deze pre-PATT plaats.

In een kleine […]

Bezoek MakerSchool door WP Kees Boeke

Op 25 mei was de Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven op bezoek bij MakerSchool, dankzij een voucher van het Platform Maker Education. Hieronder het verslag van de middag, geschreven door docent Kiona: 

Werkmiddag woensdag 25 mei 2016 – Makerschool Utrecht
Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven

Op woensdag 25 mei hebben we een ontzettend leuke werkmiddag gehad op de Makerschool/X11 onder leiding van Michiel […]

Bezoek MakerSchool door Marnix Academie

Op donderdag 12 mei kwam een groep studenten met een docent van de Marnix Academie bij MakerSchool, om de trainingslijn ‘Maker Education’ af te ronden. Dankzij een voucher van Platform Maker Education konden ze hier naar toe. Hieronder een verslag, geschreven door Petra Jansen, docent aan de Marnix Academie:
Op 12 mei kwamen 12 studenten van de […]