Geschreven door Hanneke, docente bij UniC:
Op 10 juni zijn wij met 5 UniC-collega’s op bezoek geweest bij de Makerschool van X11 om de fijne kneepjes van het Makersonderwijs te leren. Eerder hadden we al tijdens de opening gesnuffeld aan de verschillende mogelijkheden, waarbij trotse X11-leerlingen ons hun werk lieten zien. Dat maakte ons zo enthousiast dat we snel een afspraak hebben gemaakt om nog eens wat dieper op de materie in te gaan. Op woensdagmiddag 10 juni heeft Michiel Lucassen ons op hele prettige wijze langs de verschillende technieken geleid, door ons lekker aan de slag te laten gaan. Zoals het hoort: gewoon doen! We hebben net als de leerlingen de uitdaging van het ontdekken gevoeld.
Ons uiteindelijke doel is dat onze UniC-leerlingen hun ideeën in de toekomst zo goed kunnen visualiseren, dat zij zelf nog een verdiepingsslag kunnen maken en extra trots zijn. We hebben een goede stap in de richting van dit doel gemaakt. We weten nu hoe we Makersonderwijs in onze projecten kunnen integreren en hoe we dat aan zouden kunnen pakken. De volgende stap is nadenken over welke keuzes we maken en of we zelf ook de nodige tools aanschaffen. Een spannend proces!