Op 28 oktober waren we bij de presentatie van het project ‘MakerSchool bij de Dutch Design Week. Hieronder een mooi verslag van een van de deelnemende leerlingen:

Vandaag was weer een leuke vrijdag zoals altijd, maar dit keer zat er ook iets bijzonders in het vrijdagpakket. Vandaag ging klas 3F namelijk naar Eindhoven om de Dutch Design Week te bezoeken en daar workshops te volgen. De workshop was erg leuk en er was veel te doen. Bij de workshop gingen we robots maken om te laten zien dat we toen zijn aan een nieuwer onderwijs met veel creatieve mogelijkheden. Bij de workshop kregen we eerst een presentatie van kunstenaar Daniël de Bruin en begonnen we daarna met brainstormen. Om de robot te maken kon je uit verschillende materialen kiezen om je robot in elkaar te zetten. Sommige deden dat met hout; sommige met karton, maar er werden zelfs sponzen gebruikt om de robots in elkaar te flansen. Na 2 uur hard werken met een lunch tussendoor was het tijd om te presenteren met fantastische resultaten. Er waren overtreffende dingen gemaakt: sommige robots bewogen; sommige moest je zelf laten bewegen en er was er ook een die zelfs kon praten, kortom… het was een geweldige dag met goede resultaten! 

Daarnaast is er ook een mooie video gemaakt van het hele proces:

Meer weten? Op de website van het Stimuleringsfonds kun je meer vinden: http://stimuleringsfonds.nl/nl/onderwijs/school_workshop_op_dutch_design_week/