Op 1 november bracht een groep docenten van UniC uit Utrecht een bezoek aan MakerSchool. Na aanleiding van het aanvragen van een voucher via het platform Maker Education stond deze middag al een tijd in de planning. De groep bestond uit verschillende docenten van verschillende vakgroepen.

De middag stond vooral in het teken van het gesprek: hoe kun je een ruimte als deze vormgeven in een school? Welke partijen zijn daar bij nodig? Hoe zorg je dat vakgroepen samenwerken? Naast deze vele vragen werd er ook met de apparatuur gewerkt, hoewel een deel van de groep hier al eerder kennis mee had gemaakt.

Het was mooi om te zien dat het gesprek goed op gang komt door op een locatie te zijn die compleet anders is dan dat je gewend bent in je eigen school. Op die manier denk je dan toch weer anders en kun je van een afstandje kijken naar de eigen praktijk. Een waardevolle middag dus!