Soms gaat een vraag van een school verder dan het afnemen van een workshop. In het geval van Pouwer College uit Utrecht is dat zo’n geval: want hoe zet je een traject in de eigen school in gang? Na verschillende gesprekken was er op 15 november de eerste dag voor docenten van Pouwer om aan de slag te gaan met de verschillende technologie die bij MakerSchool te vinden is.

Normaal wordt gekozen voor een dagdeel als workshop, bij voorkeur op de dinsdagmiddag. In het geval van Pouwer was er besproken om eerst een aantal lesbezoeken te doen, zodat de docenten niet alleen zelf aan de slag zijn, maar ook zien hoe het er in de praktijk uitziet. Wat vooral opviel: veel eigenaarschap, bijna alle leerlingen zijn met de opdracht bezig en er is veel creativiteit te zien.

Na de lesbezoeken was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Naast voor het eerst werken met TinkerCad en 3D printers kwamen ook 360 graden camera’s langs, werd er gespeeld met Makey Makey’s en werd er een robot gebouwd met Lego Mindstorms.

Bij de docenten was er veel enthousiasme te zien, waarbij ze snel in de gaten hadden dat dit ook in de eigen school een plek zou kunnen krijgen. In 2017 zal er een volgende stap gezet worden, wij zijn in ieder geval benieuwd!