In het kader van het Nederlands Film Festival verzorgde MakerSchool een workshop 360 graden video voor leerlingen van verschillende scholen. Gewapend met de Ricoh Theta S worden leerlingen de straat op gestuurd om zelfbedachte filmpjes te maken die ze later met een VR-bril kunnen terugzien.

De eerste workshop was met een grote groep van De Werkplaats uit Bilthoven. Op deze school werken leerlingen vaker aan creatieve projecten, en voor de meeste leerlingen was het dan ook geen probleem om een bijzonder idee te bedenken en te filmen. Hierdoor was er aan het einde van de workshop tijd over om ook een aantal filmpjes te editen.

Bij het terugkijken van de filmpjes was er veel verwondering: een technologie die ingewikkeld lijkt blijkt dan in een korte workshop al snel toepasbaar! Hier onder de resultaten: