Zelf een 3D printer maken is al lastig, maar daar is gelukkig veel informatie over te vinden. Maar wat nu als je zelf filament wil maken, zodat een 3D printer niet ‘nieuwe’ grondstoffen verbruikt, maar juist recycled? 4 Leerlingen van UniC zijn in het kader van een opdracht van school hiermee bezig.

Geïnspireerd door het project ‘Precious Plastic’ van Dave Hakkens willen ze een eigen plastic-recycle machine maken, waarmee van oude 3D prints en ander plastic nieuw filament gemaakt kan worden. Maar voordat je daarmee aan de slag gaat moet je wel eerst weten hoe een 3D printer werkt.

Op 4 oktober kwam de groep leerlingen uit leerjaar 4 naar MakerSchool, om daar alle technische informatie te halen voor het project. Met verschillende vragen en vooral ook verwondering werd een interessant gesprek gevoerd over de mogelijkheden, de problemen, en de afzetmarkt. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het resultaat!