Dit jaar werd de bijeenkomst “PATT – Technology Education for 21st Century skills” georganiseerd in samenwerking met de HU en de TU Delft. MakerSchool was uitgenodigd om vanuit het perspectief van docenten te vertellen over de ervaringen op het gebied van nieuwe technologie in het onderwijs. Op 23 augustus vond deze pre-PATT plaats.

In een kleine setting, met verschillende andere docenten, werden er gesprekken gevoerd met de bezoekers. Vanuit de hele wereld komen er hoogleraren, docenten en onderzoekers naar de PATT, om daar kennis uit te wisselen over onderwijs in de 21ste eeuw. De gesprekken gingen dan ook vooral over programmeren, inzet van nieuwe technologie en hoe je dat didactisch aanpakt.

De bezoekers waren erg enthousiast, met name over de ‘do-it-yourself’ mentaliteit van MakerSchool: samen met docenten ontdekken wat er mogelijk is.