Lesmateriaal

Hieronder zijn drie lessenseries te vinden, waarbij allemaal verschillende apparaten en technieken worden gebruikt die te vinden zijn in Makerschool. De lessen zijn vrij te gebruiken en te delen, en zijn bruikbaar voor alle leerlingen in het VO.

Game

In deze lessenserie gaan leerlingen aan de slag om hun eigen game te bouwen. Door gebruik te maken van Scratch en van Makey Makey leren leerlingen programmeren, ontwerpen en gebruik te maken van verschillende materialen om de computer te besturen. In de onderstaande video wordt de lessenserie uitgelegd, daar onder staat de link om de lessenserie te downloaden.
Download de ‘Game’ lessenserie

Architectuur

In deze lessenserie gaan leerlingen hun eerste stappen zetten in het ontwerpen en printen van 3D modellen. Dit doen ze door samen huizen te ontwerpen en deze vervolgens te printen. Er wordt gebruik gemaakt van Sketchup, Tinkercad of 123D Design, en daarnaast van Cura om de bestanden te ‘slicen’. Kijk hieronder voor het filmpje, en klik op de knop daaronder om de lessenserie te downloaden.
Download de ‘Architectuur’ lessenserie

Robot

In deze lessenserie gaan leerlingen leren over robots! Door het bedenken van ideeën, het doen van onderzoek en het experimenteren met LittleBits kunnen de leerlingen hun eigen robots bouwen. Ze leren over verschillende soorten robots door gebruik te maken van de app ‘Robots for iPad’, en bouwen vervolgens hun eigen versie hiervan. In de video hieronder wordt de lessenserie verder uitgelegd en druk op de knop om de lessenserie te downloaden.
Download de ‘Robot’ lessenserie